window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Ouders Zeb heel dankbaar voor iedere donatie, klein en groot

De actie Red Topper Zeb is in een heel korte periode een gigantisch succes geworden. Voor de 4-jarige Zeb is in Nederland de hoop opgegeven. Geen enkele behandeling voor zijn neuroblastoom zou hier nog aanslaan. Door in aanmerking te komen voor een speciale behandeling van zijn agressieve en zeldzame vorm kinderkanker, in Rome, was er weer een lichtpuntje te zien. Enig minpuntje, de behandeling van €400.000 euro wordt niet gedekt door de Nederlandse zorgverzekeraars.
RTV Midden-Limburg | 5 maart 2024 08:35 | Aangepast op 5 maart 2024 08:35
Dus kwam de actie ‘Red Topper Zeb’ op gang. Een donatie-actie die in 10 dagen tijd 400.000 euro bij elkaar wist te brengen. Een resultaat waar de vader van Zeb, Chris Lenaers, zijn dank voor wil uitspreken: “Meer dan 18.000 mensen hebben gedoneerd. Dat is fantastisch. Iedereen denkt wat kan ik doen. De een doet het met een actie, de ander met een klein bedrag, de ander met een groter bedrag. Iedereen die heeft gekozen om iets te doen, daardoor hebben we iets heel fantastisch gedaan. Hierdoor kun je wel zeggen dat we een leven hebben gekocht. Iets groters dan een leven kopen is er niet, in ieder geval voor ons zal dat nooit, nooit, nooit meer gebeuren. Dat kan alleen door die fantastische steun.”. Zo vertelde Lenaers in WeertFM Take Away.

De teller staat inmiddels op meer dan 460.000 euro. Bijna 18.500 donaties verder kan er wel gesteld worden dat er veel aandacht is voor het neuroblastoom. Bijzonder, zo ziet Lenaers. Acties in het verleden waren vaak te laat: “Dan werden inzamelingsacties gehouden na het overlijden van kinderen, zodat het nooit meer mag gebeuren. Nu zijn we er nog op tijd bij.” Geld dat over is wordt besteed aan onderzoek. Of ja, geld wat over is is niet echt over, verteld Lenaers: “Het geld is niet over. Dat is de reden dat we zeggen we moeten doorvlammen. Naar neuroblastoom is nog heel veel onderzoek nodig. Het geld dat overblijft is niet over, maar wordt niet aan Zeb besteed. Al het geld wat niet aan Zeb besteed wordt, gaat naar andere stichting die zich inzet voor onderzoek naar neuroblastoom.”

Op zondag 10 maart vindt er Bee-j Bertje op Laar een benefietdag plaats met veel live muziek en vertier voor jong en oud. Ook worden via de website redtopperzeb.nl nog veel mooie items geveild. Opbrengsten die allemaal naar onderzoek naar Neuroblastoom gaan.

Lees meer over:

Gemeente Weert|Red Topper Zeb|

Lees ook

Weertse Cis (22) leeft haar droom met eigen werken op de Tefaf

Ze is nog niet eens afgestudeerd van de kunstacademie in Maastricht, maar de Weertse Cis Sluijter vi...

Stille Strijd hoeft niet stil te zijn. Impact standbeeld is groot.

Op 26 februari is er op de markt in Weert het beeld ‘’stille strijd’’ onthult. Dit beeld, een in elk...

Volksdansgroep Wertha gaat voor Internationaal volksdansfestival

In september bestaat Volksdansgroep Wertha 50 jaar. Om dat te vieren zijn er plannen om in oktober e...

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...

67 deelnemers voor Rogstaekers Optocht 2024

Aan de Groeëte Rogstaekersoptocht in de Weerter Vastelaovendj doen dit jaar 67 deelnemers mee. Het a...