WeertFM

Jongerenactie op Kermis Weert maakt geldzaken bespreekbaar

Tijdens kermismaandag is een bijzondere jongerenactie gelanceerd met als doel geld en financiën bespreekbaar te maken onder jongeren. Deze actie werd georganiseerd door de gemeente Weert in samenwerking met Punt Welzijn en de organisatie Speaking Minds, die zich al jaren inzet voor het thema armoede en schulden.

In het kader van deze actie werd onder andere een quiz gehouden om te testen hoeveel jongeren eigenlijk weten over geldzaken. Diederieke Brueren, jongerenwerker vanuit Punt Welzijn en Fatima Verboeket, beleidsmedewerker bij de gemeente Weert, benadrukken het belang van deze aanpak. “Het was een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan met jongeren over hun financiën,” aldus Brueren. “We kregen goede reacties en merkten dat veel jongeren behoefte hebben aan dit soort initiatieven.”

Het belangrijkste speerpunt van de actie was het creëren van meer zichtbaarheid rondom het feit dat zowel de gemeente als jongerenwerkers klaarstaan om jongeren te helpen met vragen of zorgen over hun financiële situatie. Verboeket vult aan: “Het is essentieel dat jongeren weten dat ze niet alleen staan en we kunnen helpen bij zorgen. Dit is de eerste keer dat we dit organiseren, dus we gaan binnenkort evalueren en kijken hoe we het de volgende keer nog beter kunnen neerzetten.”

Met deze actie hopen de organisatoren niet alleen de bewustwording rondom geldzaken te vergroten, maar ook de drempel te verlagen voor jongeren om hulp te zoeken bij financiële problemen. Meer informatie en verdere initiatieven kunnen geraadpleegd worden via puntwelzijn.nl.

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button