Advertentie
VML Nieuws - Weert

‘Te hoge’ dakkapel, overhangende bomen en een verkeerd geplaatste thermometer op Patersveld

Overhangende bomen, een te hoge dakkapel, een thermometer aan de verkeerde muur en een verkeerd aangelegd terras door de buren. Voor een bewoner van het Patersveld was het genoeg en hij nam erover contact op met de gemeente. Zijn klachten werden afgewezen.

Het valt niet mee, voor een bewoner aan de straat Patersveld in Weert. Hij diende vorig jaar een handhavingsverzoek in bij de gemeente Weert voor het aangrenzend perceel. De bewoners van dat perceel zouden zich volgens de buren schuldig hebben gemaakt aan het bouwen van een te hoge dakkapel, de poort naar de brandgang gaat niet juist open, het terras zou op het aangrenzend perceel gelegd zijn, bomen zouden te ver overhangen en zelfs een thermometer was aan de verkeerde muur opgehangen. Daarnaast werd de bewoner door z’n buren uitgemaakt voor ‘gek’ en werden er middelvingers opgestoken. Genoeg voor een handhavingsverzoek.

Een medewerker van de gemeente heeft de situatie onderzocht en het handhavingsverzoek is afgewezen. De dakkapel is maar 20 cm te hoog, dit wordt afgedaan als een geringe afwijking. Met de poort en ook de beplanting is niets mis. De overige gevallen vallen niet onder de verantwoordelijkheid van de gemeente, maar onder andere onder het burenrecht. Ook wordt de bewoner van de betreffende woning er op gewezen dat als hij wordt lastig gevallen het hem vrij staat aangifte te doen bij de politie.

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button